14 Aralık 2009 Pazartesi

Evlilik Bir Kumar


Aşk gerçekten de bir kumar.

Kumar masasına oturduğunda nasıl oyunun sonunu göremiyorsan, nikah masasına oturmanın sonunu görebilmen de tam bir belirsizlik.

Evlenirken karşılıklı iyi günden kötü günde en önemlisi de ömür boyu bir yastıkta kocama sözü vermene rağmen günümüzde bunu gerçekleştirebilen insan öyle az ki.

Sonuç hüsran:  "şiddetli geçimsizlik" bu kadar basit, sadece iki kelime..

Geçen hafta bir haber aldım ve buna oldukça da üzüldüm.. Haber kuzenimin eşinden boşanmaya karar vermesiydi. Hiç birimiz gerçekten böyle bir şeyi beklemiyorduk çünkü henüz bir buçuk yıldır evlilerdi. Sebebi ise damadın evlendikten sonraki sinirli tavırları, küfretmeye başlaması. Hatta olayın son raddinde şiddete başvurmaya kalkması sonucu ayrılmaya karar vermişler. Ben kendimce belki bir umut vardır derken, kuzenimle konuşunca aslında gerçekten olayın artık en sonuna dayandığını ve kuzenimin kocasından korkar hale geldiğini öğrenerek, ayrılmalarına hak verdim.

Evlenmeden önce üzerine titreyen adam şimdi nasıl bir hale gelmişti? Hepimiz çok şaşırdık.

Flört ve evlilik ayrımı işte böyle bir şey olsa gerek. Çıkarken her iki tarafta çok kibar, bakımlı, ellerde çiçekler, hediyeler, her daim söyleneceği savunulan aşk sözcükleri, evlenince ise iki tarafın kendini
salması, imza atmanın verdiği güven duygusu, kabalaşma ve çiçek almayı bırak bir "seni seviyorum"u bile karşı tarafa çok görme. Nedir bunu değiştiren? Her daim sevgiyi ayakta tutmaya çalışmak gerekmez mi? En önemlisi de saygıyı. Sırf bu etkenler de değil tabii! Daha bir çok sebep var evliliği bitiren. Önceden bilinemeyen, tahmin edilemeyen.


Aşk bir kumar, kimisine amorti vurur onunla yetinir, kimi onla da yetinmez kaybeder ondan da olur. Sonra da pişman olur. Kimine ise piyango vurur ama bu insanlar nadirdir. Ya piyangoyu harcar gider değerini bilemez ya da aklını kullanır zenginliğine zenginlik katar. (gönül zenginliği)




2 kişi ahkam kesmiş:

f.ferdi durusulu(günesinoğlu) dedi ki...

üzüldüm dostum :(
hayat garip!
dediğiniz gibi;
kumar masası olayı bazen
gerçek olabiliyor
pokerface ile kandırabiliyor masadakileri,bunu hayatına da yansıtınca en kutsal kuruma
zarar veriyor..
hayat sizi iyi insanlar ile karşılaştırsın..

Unknown dedi ki...

çok geçmiş olsun :( keşke herşey hayat masallarda ki gibi olsa sonsuza kadar mutlu yaşasak hepimiz.

shelikestravelling.blogspot.com