15 Aralık 2009 Salı

Yer Yarılsa da Yerin Magmalarında Eriyip Gitsem



İnsanın hayatında kırdığı sağlam potlar vardır. Daha sonra yaptığı hatayı algılayıp, (geç de olsa) pişman olarak ve durumu düzeltmeyi düzelteyim derken iyice sıvadığı anlar vardır. Bunlardan en sık yaşanan ikisi:

Birisi hakkında atıp tutarken o kişinin tam arkanda olduğunu algılamak ama artık her şey için çok geç olması.

Bugün bir örneği başıma geldi. Metroda bir kız hakkında konuşurken kızın en yakın arkadaşlarının tam arkamda dikildiklerini farketmem ama çok geç olması. Sonrada durumu kurtarmak için "aman yaa duyarsa duysun" dedim ama ne derece kıvırabildim işte bunu bilmiyorum. En çok tırstığım şeyde hocalar hakkında konuşurken hocanın tam arkada bitip olanları duymasıdır heralde. Henüz başıma gelmedi, umarım da gelmez.. Aksi takdirde bütün sene hatta senelerce hocayla papaz vaziyette olmak istemem. Geçen sene de Bandırma'dan İzmir'e giderken Ege'de okuyan arkadaşımla tesadüfen aynı otobüse binmişiz ve muhabbet Tuğba adında aynı liseden mezun olduğumuz kıza geldi. Ben gene sesimin ayarını kaçırarak kız hakkında konuşmaya başladım. Ama o kızın da bizimle aynı otobüste olduğunu nereden bilebilirim ki. Ama şehirler arası otobüste de bu kadar denk gelmesi hayli ilginç.

Sevgilin hakkında en yakın arkadaşına mesaj atarken el alışkanlığıyla bunu sevgiline yollamak da çok sık başa gelen bir olaydır heralde. İki sene önce böyle bir hatayı bende yaptım. Hem de ne hata! Bir kaç ay başıma kakıldı haliyle bu durum. İkinci rezil durumsa, erkek arkadaşından habersiz iş çevirirken bunu yanlışıkla sevgiline yollamak ve ardından kopan kavga kıyamet. İşte yer yarılsa da yerin magmalarında eriyip gitsem dedirten olayların bir kaçı.



3 kişi ahkam kesmiş:

Mavi Kuş dedi ki...

Çok sık gelir başıma bunlar,o yüzden hep uyarırım arkadaşlarımı ''isim söyleme pot kırmak yok'' diye

Ayşa (Ayşe Nur) dedi ki...

bir de rumuz olayı var haklısın
merveler metin,
arifler arzu,
alevler ali :D:D
maksat anlaşılmasın ötesi yok..

sürüden ayrılan koyun dedi ki...

aslında böyle durumlarda gayet rahat davranıcaksın, madem yakalandın daha kurtarmak diye bir seçeneğin elinde kalmıyor bu sefer daha sert girişeceksin ki seni duyan kişi onu fark ettiğin halde daha sert konuşman sonucunda dumur denizlerinde kulaç atıcak ve ağzını bıcak açmayacak.