6 Nisan 2012 Cuma

1 Film 1 Kitap

Geçtiğimiz haftalarda Medya Analizi dersi kapsamında '9' filmini izledik sınıfça. Türk yapımı olan filmde Ozan Güven'in yanısıra, Ali Poyrazoğlu, Serra Yılmaz gibi oyuncular da oynuyor. Konusu itibariyle oldukça farklı bir film denebilir. Bir kenar mahallesinde gerçekleşen bir cinayetin perde arkasını konu alan hayli enteresan bir film. Her ne kadar filmin atmosferi insanı buhrana soksa da konusu epey bir ilgimi çekti. Filmin Altın Portakal'da da ödül aldığını ise sonradan öğrendim. Yerli ve polisiye türü film sevenlere tavsiye edebilirim bu filmi.


Aynı hafta içerisinde Ayşe Kulin'in 'Gizli Anların Yolcusu' adlı kitabının konusu da dikkatimi çeken bir diğer şey oldu. Ayşe Kulin son romanında çok farklı bir aşk ilişkisini ele almış. Gerek kitap kapağı tasarımı gerekse içeriği bugüne kadar yazdığı kitaplar arasındaki oldukça marjinal geldi bana. Ayrıca kapak tasarım ve hikaye içinde sık sık yer verilen marka yerleştirmeleri Milenyum serisini anımsattı. Okumak isteyenler için içeriğinden bahsetmiyeceğim ama sosyal medyada kitapla ilgili hayli farklı yorumlar var. Hatta kitap konusu bazı kişilerce epey bir tepki almış.

Aslında '9' filminin konusuyla Ayşe Kulin'in 'Gizli Anların Yolcusu' kitabının bazı yönleriyle hayli benziyor. İkisi de Türk toplumuda tabu haline gelmiş konuları ele alıyor. Henüz kitabı ve filmi izlemeyenler için fazla renk veremesem de alternatif arayanlara iki farklı öneri olarak sunabilirim.


1 kişi ahkam kesmiş:

Duygu Senyurek dedi ki...

merhaba blogunu yeni keşfettim
üyenim
ben de beklerim bloguma =)
sevgiler