22 Eylül 2013 Pazar

Dizi Mevsimi Başladı


Eylül ayının sonlarına geldiğimiz şu günlerde, deniz ve havuz dönemi çoktan kapandı bile. Nevresimden ve pikeden bataniyeye geçerken, tişörtlerin üzerine hırka giymeye başladık.Yazın ne kavurucu sıcağı var, ne de kışın dondurucu soğuğu. O bakımdan aslında aranılan mevsimlerden sonbahar. Güz deyince kulağa daha bir hüzünlü geliyor orası ayrı. Tabii bunda ayrılık temalı dizi, klip ve filmlerin de payı büyük.

Soğukların yavaş yavaş kendini göstermeye başladığı şu günlerde ise sahil, kumsal gezmek düşüncesini yavaş yavaş rafa kaldırılırken, bataniye altında film ve dizi izleyerek, (ki bir de sevdiğinleyse tadından yenmez) sakin geçirilecek günler ise geldi bile.

Bu yazımda ise soğuk gecelerde size arkadaşlık edecek ve sizleri sürükleyecek iki dizi tavsiye edeceğim. Biri 'Orange is the New Black'. Konu itibariyle biraz kadınlara yönelik denilebilecek bir dizi. Sebebi ise dizinin kadın koğuşunda geçen olaylardan oluşması. Kadın koğuşu dediysek yerli 'Parmaklıklar Ardında' dizisi kadar arabesk ve iç karartıcı değil. Piper adını taşıyan genç kadının on yıl önce işlediği bir suçtan hapis cezasına çarptırılması ve Piper'ın tüm bu olaylardan bir haber olan nişanlısı Jason'ın hayatındaki gelişen olayları konu alıyor. Film şuan için bir sezon çekildi yani başlarsanız çok rahat bitirebilirsiniz. IMDb puanının 10 üzerinden 8,6 olduğu düşünülürse bu dizinin arkasının geleceğine bahse girerim.

Suburgatory ise geç keşfettiğim cevherlerden. İki senelik bir geçmişi var çünkü. Olaylar baba ve on beş yaşındaki kızının (Tessa) odasında açılmamış prezeratif bulması ile başlıyor. Bu durum üzerine baba kızını da alarak, apar topar New York'tan, Chatswin adı verilen küçük (diziye göre varoş) bir semte taşınıyor. Büyük şehir insanlarından sonra yeni taşındıkları şehirdeki insanların yaşayış biçimleri ve tavırları ise oldukça ilginç. Dizide genel olarak çok ciddi konular işlenmiyor, beyni yormayan, çerezlik bir dizi kısaca. Bu arada başrol babanın çok karizmatik olduğunu söylemeden edemeyeceğim.

Şimdilik dizi önerilerim bu kadar. Sizin de tavsiyelerinizi bekliyorum.



5 kişi ahkam kesmiş:

Unknown dedi ki...

dikkate aldığım bi dii oldu güzel yorumunuz için teşekkürler :)Benim size tavsiyem Orphan Black başlıyalı çok uzun süre olmadı çok güzel bir dizi konusu pek işlenmemiş bi konu :)

ilke Çevik dedi ki...

Suburgatory dediğin gibi yormayan yanlış hatırlamıyorsam 20 dklık kısa bir diziydi. Bir ara sıkıntıdan bende izlemiştim baba kız ilişkileri komikti =)

seynill dedi ki...

kore dizilerimden sonra böyle bir diziye (orange is the new black) başlasam iyi olacak sanırım,değişiklik iyidir. =)

umranyanmaz dedi ki...

suburgatory merak ettim 9.6 almış dizimagde. onu izleyeceğim bugün,, teşekkürler :))

Luna dedi ki...

Ben bir kac bölüm izlemis ve beğenmistim.Pek vaktim olmadığı ıcın devam edemedım.Iyı seyırler sıze:))