25 Aralık 2014 Perşembe

Tadı Damağınızda Kalan Bir Rehber- İzmir Gourmet Guide


İzmir demek lezzet demektir bir anlamda. Ve de Ege’nin kendine has tatlarının başkentine de İzmir demek çok da yanlış olmaz. Kahvaltının baş tacı simit gevrek adıyla ve Ege’nin kendine has lezzeti, İzmirli’nin ise sunumuyla bambaşka bir hal alır bu şehirde. Kahvaltının diğer vazgeçilmezlerinden biri ise boyozdur. Boyozun yanında sofralara buyur edilen yumurta da boyozun göbek adıdır bir anlamda. İkisi bir de yanına çay da oldu mu en zengin sofra işte o zaman kurulmuş olur.

Sonra kumru... Kumru adını lezzeti kendine has olan ekmeğinden ve kömür ateşinde buluşan salam, sucuk ve kaşarından alır. Ustasından yiyen ise tadını asla unutmaz, tiryakisi olur.

Ve İzmir’in diğer tüm lezzetleri… Zeytinyağlıları, İzmir köftesi, tulumu, tarhana çorbası, deniz ürünleri ve de şehirde gizli yüzlercesi. İzmir’de yaşayıp bu tatların bazıları ile bir yerlerde buluşan ve de bu eşsiz deneyimi sevdikleriyle paylaşanlar muhakkak ki vardır. Aynı şekilde şehir dışından İzmir’e konuk olarak gelmiş ve kulaktan dolma İzmir lezzetleriyle tanışmış birileri... Ancak her yemeği kendisine has yorumuyla damak tadına uyduran İzmir’deki mekanların tümüne hakim olabilmek oldukça zordur.

İzmir’de yaşayan ancak İzmir’deki birçok lezzetten hala bir haber olan, İzmir’e kısa süreliğine gelmiş ve yıllar sonra da adından bahsetmek isteyeceği tatlarla buluşmak isteyen veyahut İzmir’deki damak tadına uygun mekanları bilen ve yenilikleri yakından takip eden kişiler için harika bir rehber önerim var.  İsmi “İzmir Gourmet Guide”. Bu rehber sayesinde İzmir’i daha da yakından tanıma fırsatını elde ediyorsunuz.

Türkiye’de yeme ve içme alanında rüştünü ispatlamış kişilerden oluşan jüri tarafından seçilen İzmir’e ait yeme-içme ve eğlence mekanları ve bu mekanlara ait takdire şayan lezzetler bu rehberde buluşuyor. Hangi yemek, nerede tadılmalı bu kitapçıkta cevap buluyor. Daha önce dört defa meraklıları ile buluşan İzmir Gourmet Guide, beşincisinde sayfa bana yetmez dijitalde de görmem, hissetmem gerek diyenlere de harika bir alternatif oluşturuyor. Mekanlara ait lezzetler hakkında bilgi edinirken, sayfalarda yer alan QR kodlar ile de mekana gitmeden önce o ana gidebilmeniz böylece mümkün oluyor. Kitapçığın diğer güzel yanı ise “Sokak Arası Mekanları” ile İzmir’in gizli kalmış efsane tatlarına ışık tutması. Ayrıca “Az Uzaktakiler”ile İzmir’in ilçelerine ait ve en az İzmir lezzetleri kadar meşhur olan ünlü mekanları sizlere sunuyor. Dünya mutfağından farklı mutfak kültürlerini tecrübe etmeyi seven kişiler içinse onlarca seçenek İzmir Gourmet Guide’da mevcut.

Kısaca İzmir’i yakından tanımak ve hissetmek isteyen, yeme-içme eylemini temel ihtiyacın çok ötesinde paylaşılacak bir deneyim olarak gören kişilere göre İzmir Gourmet Guide.

Tasarımı ile de dikkat çeken İzmir Gourmet Guide’a hayat veren Mandal Ajans ve mekanları kendine has üslubuyla tanıtan Ahmet Güzelyağdöken ise takdiri hak ediyor.

Siz de özenle seçilmiş ve farklı tatlarıyla yeni müşteriyle tanışmayı bekleyen mekanlar için güvenilir kaynak olan bu rehberden yararlanabilir, edindiğiniz bilgilerle gurme dahi olabilirsiniz.

1 kişi ahkam kesmiş:

bilge dedi ki...

Çok teşekkür ederim yoğun çalışma temposu içinde bazen nereye gidelim diye düşünürüz ben genellikle sokak aralarında adını lezzetiyle duyuran mekanları tercih ediyorum..Paylaşımınız için tekrar teşekkür ederim...sevgi ve dostlukla kalın..
bilge-orfe.blogspot.com