1 Şubat 2016 Pazartesi

2016 ve Benim İlklerim


Yeni yılın ilk ayını arkamızda bıraktık bile. Bu süreçte senenin ilkleri hakkında bir yazı yazmasam olmazdı tabii ki.

2016'ya hızlı girerek iki adet kitap okudum.Gerçi biri henüz daha bitmedi. Kitaplardan ilki Bin Muhteşem Güneş. Kitabı yazarı ise Uçurtma Avcısı kitabıyla tanınan Khaled Hosseini. Romanda Afganistan'da savaş döneminde yaşayan iki farklı kadının çocukluktan olgunluk dönemlerine kadar geçen hayatı konu ediliyor.

Meryem babasız büyümüş ve gayri meşhur olarak  dünyaya gelen bir kadın. Okutulmamış, dünyadan haberi olmayan, babasız tarafından hiç bir zaman öz evlat gibi benimsenmemiş bir evlat. Leyla ise aile ortamında büyümüş. Öğretmen bir babanın tahsil görmüş kızı. Bu iki alakasız hayata sahip iki kadının hayatı bir zaman sonra kesişiveriyor. Romanda o dönemki Afganistan'ın var olma mücadelesi de bolca ele alınıyor. Son derece etkileyici ve sarsıcı bir roman. Senenin ikinci kitabı ise Yapı Kredi yayınlarından çıkan Bir Kadının Penceresinden adlı kitap oldu. Oktay Rıfat'ın bir kadının aile yaşantısı ve ruh halini işlediği romanı oldukça etkileyici buldum diyebilirim. Filiz adında bir ev hanımının eşi, çocukları ve ev işleri arasından tükenen yaşamı da demek yanlış olmaz. Taa ki hayatına heyecan katan Selim'le tanışana kadar. Roman oldukça akıcı ve türk aile yaşamını oldukça iyi yansıtıyor. Bir Kadının Penceresinden  romanında yer alan Bedri ile Bin Muhteşem Güneş kitabındaki Raşit adını taşıyan koca karakterleri de oldukça birbirine benzer. Farklı karakterler olsa da benzer özelliklere sahipler.

2016'da edindiğim ilk albüm ise Pera'nın En Güzel Mevsimim oldu. Pera'yı henüz bilmeyenler için yerli bir rock grubu. Grup üyeleri Ankaralı olsalar da kendilerini daha çok İstanbul'a ait hissederek Pera adını almışlar. İlk albümlerini 2011'de çıkamışlar. Albüm geçmişi olarak çok da eski olmamalarına rağmen kısa zamanda şarkıları dillere pelesenk olmuş. Parçaları bir çok dizide soundtrack olarak kullanılarak kısa zamanda popüler hale gelmişler. Kuzey Güney, Medcezir, 20 dakika ise bu dizilerden sadece bir kaçı. Vokalde Gökhan Mandır, gitarda Kaya Sevinç ve Arda Algan yer alıyor. Davulda ise Hakan Ünalan var. Neyse lafı fazla uzatmayayım. Pera'nınn son albümü olan En Güzel Mevsimim albüm değerlendirmeme gelecek olursa albümde hit olacak oldukça fazla parça var. Benim ise en beğendiğim ve tekrar tekrar dinlediğim parçalar albüme adını veren En Güzel Mevsimim, Pervane, Ne AlaSeni Kaybettiğimde ve Kahpe Geceler oldu. Sevgilim İyi ki Doğdun parçası da bu sene romantik çiftlerin vazgeçilmezi olacak eminim. Albümün geneline bakıldığında slow parçalar ağırlıkta. Biraz da melankolik buldum diyebilirim. Tam kitap okurken, ders çalışırken yolda ya da çalışırken dinlenebilecek bir albüm olmuş. Fazlasıyla beğendim. Emeği geçen herkesin emeğine sağlık. Eminim bu albümdeki bir çok parçayı da ileriki tarihlerde birçok dizi ve filmde soundtrack olarak göreceğiz.


2016'da ilk gittiğimiz konser ise Redd grubunun solistlerinin İKSV Salon'da gerçekleştirdikleri akustik konserleri oldu. In Betwin olarak sahne alan Doğan Duru ve Güneş Duru kardeşler kulaklarımızın pasını sildi. Güneş Duru sahne boyunca babacanlığıyla kalbimizde taht kurarken Doğan Duru'nun karizmasına bayıldık. Redd'in albümünden çok fazla albüm çalmasalar da Sezen Aksu ve Aylin Aslım gibi birçok sanatının unutulmaz parçalarını seslendirdiler.


Gelelim 2016'da ilk kez kullandığım üç e-ticaret sitesine. Biri aslında mobil uygulama olan Zebramo adı verilen ikinci el alışveriş sitesi. İkinci el dendiğine bakmayın aslında sıfır ürünüyle satılan üründe oldukça fazla. Özellikle de giyim, kozmetik, aksesuar ve elektronik eşya olarak oldukça fazla seçenek mevcut. Diğer yanda güvenlik anlamında çok sıkılar. Her yazılan ve satılan ürün denetleniyor. Tüketici haklarına oldukça saygılı bir site. Ben de siteden uzun zamandan beri istediğim ancak uçuk fiyatından ve tenime uyumundan tereddüt edip bir türlü alamadığım Benefit Some Kind a Gorgeous kompakt fondöteni oldu. Ürün elime henüz ulaşmadı. Ulaştığında Instagram hesabından değerlendirmesini yazacağım. İkinci olarak alışveriş ettiğim e-ticaret sitesi ise Matraş oldu. Bu aralar sevgililer günü sebebiyle indirimde olan markadan eşime şık bir hediye seçtim. Umarım beğenir. Son olaraksa biriken puanlarımızla ise bu ay başında Shopandmiles'dan kulaklık edindik. Kendime Bigsound beyaz kulaklığı seçerken eşimse Philips SHL3000WT kulaklığı seçti. İkiside canavar gibi de çıktı. Tavsiye ederiz. Gelelim İpek Hanım'ın Çiftliği'ne... Çiftlikten daha önceki yazılarımda bahsetmiştim zaten. Bu ayda Pınar Hanım'dan birçok meyve ve sebze siparişinden bulunduk ve pek memnun kaldık.

2016'nın ilk dizisi de Homeland'ın dördüncü sezonuna başlamak oldu. Şuan sezon olarak yarıyı geçtim sayılır. Bitsin istemiyor, yavaş yavaş izliyorum.

Özetle yeni aya epey hızlı girdik diyebiliriz. Şubat ise konserle ve İf İstanbul bağımsız film festivali ile daha hareketli geçeceğe benziyor. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.




10 kişi ahkam kesmiş:

Yağmur Tozu dedi ki...

Yılın geri kalanı da sizin için güzel geçsin :)

Unknown dedi ki...

Ne kadar güzel derlemişsiniz yaptıklarınızı, çiftlik siparişleri en hoşuma giden oldu. Kolay gelsin size...))

Siri yaşam dedi ki...

Ben de Bin Muhteşem Güneş'i yakın bir tarihte okudum. Çok da beğendim.

boleyn boy dedi ki...

Bin Muhteşem Güneşide hiç okuyadım kez diğer kitabı Uçurtma Avcısınıda okuyamadım ama dışarı da başkasına sorsan herkes kitabı bayıla bayıla okuduğunu söylüyor ama nedense ben bağlanamadım hep öyle yarım kaldı.

sahika dedi ki...

Yeni yıla dolu dolu başlamışsınız, umarm öyle devam eder :) Bu arada blogunuzu yeni keşfettim :) sevgiler..

anne güncesi dedi ki...

Bin muhteşem güneşi merak ettim. İçeriği hoşuma gitti.
Eşime hala bir şey almadım ne alacağım kararsizim. Ben de matrastan cüzdan düşündüm ama kararsizim...

chris dedi ki...

Hello !
Welcome to the "Directory Blogspot"
We are pleased to accept your blog in the division: TURKEY
with the number: 676
We hope that you will know our website from you friends,
Invite your friends by giving them the "Directory award"
This is the only way to expand the site.
The activity is only friendly
Important! Remember to follow our blog. Thank you
Have a great day
friendly
Chris
For other bloggers who read this text come-register
http://world-directory-sweetmelody.blogspot.fr/search/label/Europe%20Turkey_________676%20%20%20Members
Imperative to follow our blog to validate your registration
Thank you for your understanding
++++
Get a special price "Directory award" for your blog! with compliments
Best Regards
Chris
A GIFT FOR YOUR BLOG
http://nsm08.casimages.com/img/2015/09/26//15092609571918874513610461.png
+++++++++++++++++++

Merhaba!
"Dizin Blogspot" hoş geldiniz
Biz bölümü blogunuzu kabul etmek memnunuz: TÜRKİYE
numarası ile: 676
Biz, size arkadaşlar web sitemizi biliyor umuyoruz
"Dizin ödülü" vererek arkadaşlarınızı davet edin
Bu siteyi genişletmek için tek yoldur.
Etkinlik sadece dostudur
Önemli! Bizim blogu takip etmeyi unutmayın. sağol
Harika bir gün var
samimi
Chris
Bu metin okumak diğer blogcular gel-kayıt için
http://world-directory-sweetmelody.blogspot.fr/search/label/Europe%20Turkey_________676%20%20%20Members
Kaydınızı doğrulamak için bizim blog takip Emir
Anlayışınız için teşekkür ederiz
++++
Blogunuz için özel bir fiyat "Dizin ödül" olsun! en iyi dileklerle
Saygılarımızla
Chris
BLOGUNUZ İÇİN BİR HEDİYE
http://nsm08.casimages.com/img/2015/09/26//15092609571918874513610461.png

Kelebek Etkisi dedi ki...

Zebramo benimde son zamanlarda oldukça dikkatimi çekiyor:))

Aslı'nın Dünyasıı dedi ki...

Ne güzel başlangıçlar olmuş, dolu dolu geçen bir yıl olur dilerim ki (:

kubraslisen dedi ki...

Dilerim yılın geri kalan kısmı da dolu dolu geçer :)