2 Kasım 2020 Pazartesi

Soğuk Havalara Karşı Sıcak Tavsiyeler


Çok uzun bir aradan sonradan tekrardan buradayım. İş güç koşturmacadan sonra nihayet inzivaya çekilip iki kelam edecek vakti buldum blogumda.

Şu aralar malumunuz havalar çok şuursuz. Bir sıcak bir soğuk derken insan da bırak yazı yazmayı kolu kaldırmaya takat bırakmıyor. Bitmeyen bahar yorgunluğu yapmışlar desem yeridir.

Diğer yanda blogumu yeni bir platforma telaşı içerisindeyim. Genel itibariyle hem görünüm hem de işlevsel olarak oldukça eskidi. Hem kendimi daha ayrıntılı hem de yazılarıma yer verebileceğim bir blog var aklımda. Ama şuan tasarı aşamasında uygulamaya tam anlamıyla dökülmüş değil. Tam anlamıyla yayına geçince sosyal medya hesaplarımda da duyuracağım zaten.

Havalar dengesiz demişken bu aralar soğuk havalara kalkan olarak mercimek çorbasını kullanmaya başladım. Hem işte hem de evde sürekli çorba içer haldeyim. Alt tarafı çorba dahi olsa her yemek gibi çorbanın da küçük nüansları var tabii. Bu aşamada ise en büyük yardımcım Yemek.com sitesi. Merak etmeyin sayfamın konseptini yemek bloguna çevirme derdinde değilim. Sadece paylaşmak güzeldir diyerek sizi bu dengesiz havalarda limon eşliğiyle tüm hastalıklardan koruyacak ve gün boyu tok tutacak, besleyici mercimek çorbası tarifini kendimce vermek istedim.

Mercimek çorbası hazırlarken en önemli nüanslardan biri un koymak. Soğanları yemeklik doğrayıp yağ ile buluşturunca (ay çiçek yağı tercih ediyorum ben) üzerine az da un kavurdunuz mu çorba kıvamdan geçilmiyor. Sonrasında çorbanın yandaşları havuç ve patates geldi sıra. Her ikisini de büyük büyük, gelişi güzel doğrayabilirsiniz. Sonrasında çorbaya da adını veren ve öncesinde bolca suyla yıkadığınız assolistimiz mercimeği yemeğe katabilirsiniz. Üzerine de 6 su bardağı sıcak suyu (1 bardağı et suyu da olabilir) ekleyin. Sonrasında tuz ve karabiberi ekleyin ve havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonrasında blendırda geçirin. Sonradan afiyetle için. Bu kıyağımı da unutmayın. :)

Çorba demişken yemek olayında da pratik yemek tariflerini araştırıyorum bu ara. Çalışan kadın olup evde geçirilen azıcık zamanı da yemeğe ayırmak oldukça zor. Hem iş hem ev işleri hem de üzerine çocuk bakanlar bence insan üstüler. Annem de vaktinde tüm bunları nasıl aynı anda yapmış hayret ediyorum. Anne olmak zor zanaat diyor tüm annelerin anneler gününü kutlarken yazıma son veriyorum. :)







4 kişi ahkam kesmiş:

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar.
Bakın havalar yine soğudu, sizin yazınız güncelliğini koruyor. Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
Selam ve dualarımla.

İstanbul Organizasyon Şirketi dedi ki...

Tavsiyeleriniz için teşekkürler, yararlı bir yazı... Kaleminize sağlık...

evden eve nakliyat dedi ki...

tavsiyeleriniz çok yardımcı oldu herkese tavsiye edeceğim teşekkürler

yemek tarifleri dedi ki...

Tavsiyeleriniz için teşekkürler.