25 Mayıs 2012 Cuma

Mezun Oluyorum He He Hey!



Uzun zamandır hatta yıllardır beklediğim an geldi çattı sonunda.

Koca beş yılı devirdim, mezun oluyorum ama okul kayıt zamanlarım dün gibi aklımda. Babamla Bandırma'dan kayıt için gece otobüsüne binip sabah 7'de İzmir'de olmamız. Okul kayıtlarının 10'da başlamasına karşı bizim daha 8'de okulun bahçesinde olmamız. Kantinde gördüğüm ve her hallerinden paralı okuyacakları belli olan sarışın tikky kız ve çocuk. Kayıt haftası nedeniyle kantinde bize ücretsiz çay ikram etmeleri. (5 yıl boyunca içip içebileceğim tek bedava çaymış meğer) Ardından okulda kayıt sırasına girmemiz, herkes deste deste okul taksiti verirken babamın bursu okuyacağım için büyük risk aldığını düşünerek etrafımızdaki velilere attığı gergin bakışlar.

Apar topar öğretmenevine giderek o akşam kalacağımız odamızı ayarlamamız. Havanın Eylül olmasına rağmen çok sıcak oluşu. Okulda çıkıp Alsancak'a dolmuşla gitmemiz. Babamın kaybolmakta korkarak dolmuşta pür dikkat yolu izleyişi. Ardından yurt bulmak için apar topar yollara düşmemiz ve soluğu Ege kampüsünde almamız. İlk adresimizin devlet yurdu olması. Başvurduğum devlet yurdu başvurumun kabul olmasında sevinirken devlet yurdunu gezince mutluluğumun kursağımda kalması ve dumur olmam. (8 kişilik ışıksız karanlık odalar, çökmüş yataklar, üstünde etiket lekeleri kalmış demir dolaplar) Sonra devlet yurdu fikriden vazgeçmemiz. Ege kampüsünde yediğimiz hamburger ve kola. (dün ne yedin diye sorsan hatırlamam yalnız) Ne kadar yürüdüğümüzü hatırlamasamda zar zor özel yurt bulmamız ve yurdu gezmemiz. Akşam öğretmen evinin bahçesinde yemek yememiz. Akşamsa o yorgunlukla erkenden sızmamız.

Anlatınca bile duygulandım vallahi. Beş yılın bana kattıklarına bakacak olursam yaşadığım tecrübelerin verdiği olgunluk ve saçımdaki beyaz tutamların sayısını gösterebilirim sanırım. 

Şimdi ise artık mezun konumundayım. Bu hafta derslerim bitti ve geriye iki hafta boyunca sürecek finallerim kaldı.  Temmuz'da ise mezuniyet törenim var. Okulu ne denli özlerim bilmem ama arkadaşlarımı (arkadaşlıkları değil) ve okulun verdiği rahatlığı özleyeceğim kesin.



9 kişi ahkam kesmiş:

oytunla hayat dedi ki...

beni çok eskilere götürdün :)) bende babacımla gitmiştim kayıda ege'ye :)) Bak içtiğim o günkü çayı bende unutamam bide bayoz almıştım kantinden :) hey gidi günler heyyy :)))
hayırlı olsun mezuniyetin... Yolun açık olsun inşallah :))

Ayşa (Ayşe Nur) dedi ki...

oytunlu hayat, tüm güzel temmenilerin için çok teşekkür ederim. :)

çiço dedi ki...

hayırlı olsun, hayata dair planların isteklerin hepsi gerçekleşsin inşallah :)

Merak insanı dedi ki...

okulun bitmesi herşeyin başlangıcı ve ne yazık ki pek de güzel olmuyor okul sonrası hayat..sorumluluklar üst üste..

http://www.zugurduncenesi.com/

Ayşa (Ayşe Nur) dedi ki...

çiço, çok teşekkürler canım

Merak insanı, öğrenciler darısı başıma diyor, çalışanlarsa öğrencilik yıllarını aradıklarını. Bakalım bende özlem duyacak mıyım bu günlerime.

» Çağla. ♥ dedi ki...

zaman cok cabuk geciyor ya..

Doru dedi ki...

Biz ise uzattık 1 sene daha, açıklama kısmı en kötüsü ya, mahalle baskısı falan valla korkmaya başladım. Tebrik ederim.

Unknown dedi ki...

iş hayatında olan birine sorarsan; sınavsız ders olmadan bir yıl daha dinlence ve eğlence türünden kal derdim sana okul bahçesinde...

Ayşa (Ayşe Nur) dedi ki...

Doru, teşekkür ederim. :)

emir begit, aslında iyi fikir yüksek lisans yapma fikrim var tabi bir yandan da.