16 Haziran 2015 Salı

Evlilik Hazırlıkları: Kuaför Seçimi, Düğün Fotoğrafçısı Sorunsalı


Seksen gün kala düğün hazırlıklarımız tam gaz devam ediyor. Mekan seçimi, gelinlik, cilt bakımı derken şimdi sıra geldi can alıcı iki konuya. Düğün fotoğrafçısı ve kuaför meselesi. Mesele diyorum çünkü ikiside öyle bir şey ki tecrübe etmeden kesinlikle bilgi sahibi olunamıyor. Ve bu aşamada beklentiler çok önemli. Başka birinin tavsiye ettiği sizin zevkinize hitap etmeyebilir. Zevkler ve renkler olayı. Diğer yanda ikisi de ileri düzeyde estetiğe dayanan iki mevzu. İş böyle olunca göze olduğu kadar cebe de hitap ediyor. Bu konuda ise ün yapmış kişiler bu ünle beraber üst düzey fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Bu noktada düğün hayatımda bir kere olur gerçeği ile hem kuaföre hem de fotoğrafçıya uçuk fiyatlar vermek hem size hem de karşı tarafa külfet gibi de bir yandan.

Neyse girişi fazla uzatmayayım. Kuaför olayını hallettim gibi aslında. İnternette yaptığım uzun araştırmalar ve kulağıma gelen tavsiyeler sonucu Soner Saç Tasarım'da karar kıldım. Fiyat bilgisi isteyenler mail yoluyla bana ulaşabilirler. Fiyatları çok uygun olmasa da sosyal medyadan takip ettiğim gelin saçları tam bir harika. Hele bir tanesi birebir hayalimdeki model. Doğal enseden dağınık bir topuz. Gelinliğime ve kır düğününe yakışacak türden. Gelin paketine ise gelin saçı, porselen makyaj, manikür, pedikür ve prova dahil. Saçım o gecenin yıldızından biri olacağından provasız zaten olmazdı. Yakınlarımı ise daha uygun ve el becerisine güvendiğim başka bir kuaföre paslayacağım. 

Düğün fotoğrafçısı içinse görüşmelerim devam etmekte. Fiyat aralıkları o kadar farkediyor ki affalamışım bir haldeyim. Öyle ki iki bin tlden fazla bile mekan dış çekim yapan fotoğrafçılar var. Fazla mazbut bir çift olarak denizin içinde poz vermek, paraşütle yukarıdan inmek gibi ütopik fikirlerimiz olmadığından o fiyatlardan çekim yaptırmak bana abartılı geliyor. Diğer yanda bazı fotoğrafçı sitelerinde efekte batmış konseptler görüyorum. Doğada çekilen fotoğraflarda bile arka plan montajmış havası yaratıyor. Alanında uzman bazı fotoğrafçılar ise aylar önceden kapılmış durumda. Özetle bu aşamada fotoğrafçı ararken başım dönmeye başladı. Tabii çekimleri düğün günü yapacak olmamızda bizi kısıtlayan bir diğer faktör. İzmir'den çok da uzaklaşamayacağız. Güneşin geliş açısı, mekanın o gün çok kalabalık olmaması gibi diğer faktörleri saymıyorum bile. 

Bir de o gün benim halet-i ruhiyem var ki onu hiç sormayın. Ayakta devasal topuklu, kocaman gelin eteği, saçta bozulmaya meyilli bir topuz, gözde Türkan Şoray kirpikleri ise olayı daha da zorlaştırıyor. Kısaca düğünün stresini gelin çekermiş mevzusu şimdiden gerçekliğini göstermeye başladı. Ama en çok o gün stres topumuz vazifesi görecek olan nişanlılar takdiri hak ediyor.

Özetle kuaför mevzusunu çözmüş sayılsam da fotoğrafçı mevzusu hala muallakta. Hayır, millet filmlerde yıldırım nikahı falan kıyıyor ya acaba onca işi nasıl yetiştiriyor acaba merak içindeyim. Yazımın devamında ise sizden düğün fotoğrafçısı için bolca tavsiye bekliyorum. Tavsiyeyi hep ben verecek değilim ya biraz da siz verin öyle değil mi ama. Şimdiden çeyrek altın değerindeki tavsiyeleriniz için teşekkürler. 

Görüşmek üzere.



12 kişi ahkam kesmiş:

Gizem dedi ki...

selam canım, eşimle beraber biz dış mekan fotoğrafçılığı yapıyoruz. o zaten fotoğrafçılık mezunu. daha önceleri arkadaşlarımız için ufak ufak yapmıştık. şimdi facebookta bir sayfa kurup 2 randevu bile aldık :) Fiyatlarımızı oldukça uygun tutuyoruz. Zaten izmirdeyiz. Facebook sayfamızın linkini aşağıya ekliyorum. oradan mesaj atabilirsin ya da benim instagram adresimden bana yazabilirsin. @gizemmakeup öptüm ♥

https://www.facebook.com/izmirdugunfotografciligi?ref=bookmarks

Bizim Mutfak-Aysel dedi ki...

Şimdiden hayırlı olsun, düğün günü saç makyaj ve tabi ki fotoğraf konusu en önemli mevzular. Allah kolaylık versin. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Sorunsalını gerçekten keyifle okudum, endişe ettiğin durumlar sanırım o güne dair en hassas meselelerden bir kaçı içerisinde tüm gözlerin senin üzerinde olacağını düşünürsek.. Şimdi birinci mevzu bahis kuaför olunca işin içine zoomladığım için makyajdan saça kadar hatalar tel tel çıkıyor gerçekten belirlenen bütçe aralığında işinde kendini gerek tavsiyeler gerekse görsel bakımdan kendini kanıtlamış bir kuaför ile çalışmak izmir'de büyük şans ve sen o meseleyi çözümlemişsin.
Bir ikinci sorunsal da yıllardır konuştuğumuz üzerine onlarca makale yazılabilecek bir konu ama sanırım ne yazılırsa yazılsın fotoğraf kişilerin beğenilerinden öteye gidemiyor bakış açısı ve yaklaşım fotoğrafı çekilen kişinin zevklerine göre belirlendiği bir noktadayız bugün, yani fotoğrafçının tarzı sorgulanmıyor.. bunları bir yana bırakıp piyasadaki düğün fotoğrafçısı konusunu merkezine inelim ; benim için mesele fotoğrafçının sizi ne olarak gördüğü ve yaklaşımı bir çok çekimi oturur dikkatlice incelerim sanırım beni en çok iğreti eden fotoğrafçının iletişimsizliği ,temelde fotoğraf salt, yalın bir iletişim aracıyken bunu kullanan (üreten) kişinin kültürsüz bir şekilde sadece maddi kaygılar içerisinde tetik çeker gibi denklanşöre basması aradığınız düğün fotoğrafçısını yansıtmasın , sizi dinleyen anlayan sizin fikir ve görüşlerinize saygı duyan bir fotoğrafçı ile çalışmanızı temenni ederim.. Son söz olarak da bedel kısmında bir şeyler söylemem gerekirse şöyle özetleyebilirim ; Bütçesi yüksek fotoğrafçı elbette iyi bir fotoğrafçıdır fakat bütçesi düşük fotoğrafçıda 2 şansınız var birincisi ;tanınmamış bütçesi düşük ve fotoğrafları iyi fotoğrafçı diğeri ise bütçesi düşük tanınmamış gerçekten kötü bir fotoğrafçı.. umarım şansınız ve seçimleriniz yaver gider..

Ayşa (Ayşe Nur) dedi ki...

Merhaba Gizem, ilgin için teşekkür ederim. Zaten sosyal medyada da seninle iletişime geçtim. Gene makyaj konusunda da yardımının dokunacağına inanıyorum. :)

Ayşa (Ayşe Nur) dedi ki...

Merhaba Aysel hanım, öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkürler. İnş içimize sinen bir şekilde atlatırız. Sevgiler. :)

Ayşa (Ayşe Nur) dedi ki...

May Wedding art photography; o kadar haklısınız ki. İşte belki de daha az popüler olan ve diğer yanda benim de blog aracılığı ile tanınmasın da yardımcı olacağım bir arkadaşla çalışmak bizim için daha iyi olacaktır. Diğer yandan düşük bütçeli ama çalışmaları gözle görülür derecede kötü arkadaşlardan da elimizden geldiğince uzak duruyor, ucuz etin yahnisi olayından bir nebze kendimizi soyutlamaya çalışıyoruz. Diğer önemli mevzu da fotoğraf çekimlerini işi yanısıra eğlence haline de getirip bizleri stresine bir nebze de derman olabilecek kafa dengi birini de arıyoruz. İletişim olayı çok önemli. :)

Kozmetik Psikolojisi dedi ki...

Hayırlı olsun kolay gelsin :)

Aslı'nın Dünyasıı dedi ki...

Çok zor ve heyecanlı bir dönem. İnşallah hiç bir seçiminiz sizi pişman etmez.

Unknown dedi ki...

Bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu :) Erkek tarafı bildiğine götürür,kuaför bildiğini yapar,fotoğrafçı bildiği gibi stüdyoda çekerdi. :)
Şimdi siz genç nesil gelinleri görünce işiniz zor diyorum. Sizlere özenmeden de yapamiyorum. Çok güzel telaşlar..bu günlerin kıymetini bilin fazla stres yapmayın :) aklınızda kızgınlıkla anacağınız bir düğün telaşı olarak kalmasın,Bence...
Size önerebileceğim fotoğrafçı yok malessef.Kuaför işini halletmişsin zaten. Topuz konusunda güzel bir seçim,bence fotoğraf çekiminden sonra tekrar bir kuaför eli değmeli,çünkü dış mekanda daha çok dağılıyor.Ki sen dağınık toğuz düşünmüşsün.
Sana şans ve kolaylık dilemekten başka bir şey yapamıyorum:)
Sevgiler

Nabrut Fıdıllıoğlu dedi ki...

sanırım biraz rrelax olmak gerekiyor özellikle çok titiz olmamak lazım ki gelinler genellikle düğün sonrası hayal kırıklığı yaşıyor. çünkü maalesef düğün mevzu olunca her şey ayarladığın gibi gitmiyor

Ayşa (Ayşe Nur) dedi ki...

Selam Şeniz Hanım, yazınız biraz "bizim zamanımızda yoktu böyle şeyler" tadında olmuş ama çok beğendim. Haklısınız yeni nesil kendine telaşe yaratıyor. Ama çok tatlı telaşeler bunlar. İyi dilekleriniz içinse çok teşekkürler. İnanın insanın bu zamanda en çok ihtiyacı olan tek şey iyi dilek ve dualar. :)

Ayşa (Ayşe Nur) dedi ki...

Merhaba Nabrut Fıdıllıoğlu, haklısınız tabii relaks olmak gerekir. Ama işte ne mümkün. Aslında doğru tercih yaptığına inandıktan sonra gerisi artık kadere kalıyor. Biz gene kendimizce en iyi seçim ve ayarlamaları yapalım da gerisi allah kerim. Titiz davranılmalı bence çünkü sonradan yaşanacak pişmanlık bile bile lades durumuna gelebilir. Bu konuda en iyi yönlendiricinin tavsiyeler olduğu inancındayım. :)