20 Temmuz 2013 Cumartesi

Kavurucu Yaz Alametleri


Bir kaç haftadır kavurucu sıcaklar kendini göstermeye başladı. Özellikle de Ege ya da Akdeniz bölgesinde yaşıyorsanız sıcaklar daha da yakıcı oluyor. Peki yazın geldiğini nasıl anlarsınız?

Ayak fotoğrafları: Yazın geldiğini artık eskisi gibi denize düşen karpuz kabuğundan değil, Instagram ve Facebook'a düşen plajdaki ayak fotoğraflarından anlıyoruz. Farklı çeşitlendirmeler yapabilmek mümkün. Plajdaki yanlız erkek ayak, plajdaki ojeli bayan ayak, plajdaki romantik bayan ve erkek ayaklar, evin balkonunda ya da terasında çekilmiş plaj ve denizin hasretini çeken ayaklar. Burada unutulmaması gereken, ayaktan ayağa fark var. Taraklısı, taraksızı, pedikürlüsü, pedikürsüzü... Düşünmeden koymamak gerek.  Aksi halde yazdan soğumaya sebebiyet verebilir bu ayak fotoğrafları.

Teyze yelpazesi: 50 yaş üstü teyzeler otobüslerde ellerinde yelpazelerle salınmaya başladılarsa anlayın ki yaz kapıya çoktan dayanmış hatta kapıyı açmış da çoktan içeri girmiş. Aynı teyzeler otobüsün çalışmayan klimasına söylenir, "oğlum/kızım şu camı açıver" diyerek sizi anında havalandırma sorumlusu ilan edebilirler.

Parmak arası terlik: Tipinden hiç beklenmeyecek, godaman tipler bile parmak arası terliklerle etrafta dolanıyorsa yaz gelmiş demektir. Bakalla giderken iyi de, şehrin tam göbeğine hiç yakışmaz bu parmak arası terlikli adamlar.

Sahillerde eş dost bildirimleri: Sabrı en zorlayan alamettir denebilir. Her Pazar günü sen evde pineklerken, herkes sahil sahil (beach) gezer, bir de üzerine Facebook ve Foursquare'de yer bildirimi (Foursquare lugat: check in) yaparlar. Hele bir de Temmuz, Ağustos aylarında bu yer bildirimleri tavan yapar. Sen ayağını suya dahi sokmamışken, arkadaşlarının her hafta farklı plajlarda cirit atması sinir bozucudur. Asabiyet yapar.

Boyun tutulması: Etrafınızda boyun ve sırt ağrılarından şikayet eden insan sayısı arttıysa tek sorumlusu sıcaklara karşı ayakta durmayı sağlayan klima ve vantilatörlerdir. Kavurucu sıcaklara devalardır ancak insanın anatomisinin canını okurlar.

Aklıma ilk gelen yaz alametleri bunlar. Tüm bunları dört bir yanda yaşanırken, ben halen ayağımı denize sokabilmiş değilim. Dert sahibi oldum o nedenle. Benim yaz planlarım bayramdan sonraya kaldı. Eee ne demişler sabreden derviş, sıcaktan erimiş.



4 kişi ahkam kesmiş:

Unknown dedi ki...

Bayram sonrasını iple çekerken yalnız değilmişim ve sanırım o nispet fotoğrafları için de iyi olmuş bu ara facebooku dondurmam :D

Unknown dedi ki...

o yer bildirimlerini yapanlar var ya..
neyse ağzımı bozmayacağım:/

Unknown dedi ki...

çpk eğlenceli bir yazı olmuş :) akdeniz gerçekten kasup kavuruyor :)

Ahu Kader dedi ki...

Allah iyiligini versin ayak fotograflarina cok güldüm.