21 Aralık 2009 Pazartesi

İlişkide Erkek Olmanın Zorlukları

Bugün Halil , Begümü ve beni metroya bırakırken Begüm'ün "Erkeklerin işi de ama zor ya her gün eve bırak, metroya bırak, ben olsam valla bırakmazdım gitsin kendisi" demesi üzerine bu yazıyı yazmak farz oldu.

Gerçekten de ilişkide erkek tarafı olmak zor iş. Başka tabirle "Erkek ilişkinin amelesidir" de denebilir buna. İşte ilişkide erkeklerin her daim yaşadığı zorluklara bir bakalım:

1) Erkek karşı tarafa açılandır : Bu ilişkide en zor şeylerden biridir herhalde. Hele ki erkek karşısındaki kızın kendisinden hoşlandığına emin değilse, rededilme riskini de almak zorundadır. Kadının işi ise daha kolaydır. Karşıdan teklif gelir ya da ilgi belli edilir, kabul etmek yada yüz verip vermemek onun isteğine bağlıdır. Kadının önce erkeğe ümit verip teklif gelincede "yok canım ya ben seni dostum olarak gördüm hep" cevabı erkeği gerçekten yıkabilir. Hatta arkadaşları arasında mağdur olan erkek, bu olaydan sonra yerin magmalarından rahatlıkla kazınabilir artık.


2) Erkek hesabı ödeyendir: Hesabı erkek öder, bu erkeğin şanındandır. O yüzden her daim para olmalıdır erkekte. Hava atmak için yada ilk buluşmada kızı pahalı restoranta götüren kovalak erkek türünün daha sonra kadının pahalı şeyleri söylemesi sonucu beti benzi atarak yalnızca salata + su söylemesi de bundan kaynaklıdır.

3) Erkek poşetleri taşıyandır : Alışverişe çıkılır kadının iki saat bir şeyler alması, takması, çıkarması bunları yaparken de erkeğe "Nasıl aşkım güzel oldu mu?" ,"Bunu mu alayım yoksa bir önce denediğimi mi?" bu ve buna benzer onlarca soruyla karşı karşıya kalan erkek giyinme kabinin önünde saatlerce bekletilir ve bu da yetmezmiş gibi poşetler de erkeğe taşıtılır. Alışverişte erkeğin çilesi tavan yapar.

4) Erkek kadını evine bırakandır: Klasikleşmiş şeylerden biridir. Saat geç yada erken olsun erkek mutlaka kadını ya arabasıyla ya da tabanvay olarak eve bırakır. Çünkü belli olmaz sapığı vardır, ayyaşı vardır, tinercisi vardır. Kadın kısmı takip gerektirir. Eve bırakmasa da en azından "eve gidince mesaj ya da ara" cümlesini telaffuz etmek erkeğin en asli görevlerinin başında yer alır.

5) Erkek kadını kollayandır : Yoldan geçen veyahut karşı masada oturup dik dik bakan abazalara karşı erkek birşeyler yapmalıdır. Yada telefonda sevgilisine dadanan sapığa ağızının payını vermekte erkeğin ana görevleri arasında yer alır. Hatta bu durum karşısındaki kişi ağır manyaksa sopa yeme riski bile taşır.

6) Erkek kadını üşütmeyendir : Akılsız kadının cezasını erkekler çeker. Soğukta üstü başı incecik çıkan kadına erkek ceketini, paltosunu vsairesini vermek zorundadır. O esnada erkeğin kendisi donar ama asla belli etmez.

Son olarak ilişkide erkek tarafı olmak hayli zordur. Kasvetli iştir ve bunlar gibi (sadece ilk aklıma gelenler bunlar) birçok zorluğu da bünyesinde barındırır.

5 kişi ahkam kesmiş:

Oyuncakçı ADAM dedi ki...

Erkek kadının en kullanışlı araç gerecidir :)

Ayşa (Ayşe Nur) dedi ki...

o da uygun kaçan bir tanım eserce doru söze ne denir:D:D

Profösör dedi ki...

Ne güzel bir analiz. Yazıların su gibi akıp gidiyor. Bu tür yazılar yararlı olabilecek kaliteyi taşıyor. Tabi ne erkekten yana olmalı, ne de kadından yana olmalı. İnsani değerlerden yana olmalıyız. Senin bu tesbitlerin bence uyarı niteliğini taşımaktadır. Doğrusu simetrik bir olguyu asimetrik açıdan bakmanız çok ilgi çekici. Devamını dilerim.

Ayşa (Ayşe Nur) dedi ki...

sağolun :) yazılarımın devamı gelecektir, ilişkiler üzerine ahkam kesmeyi seviyorum çünkü.. Gözlemlediklerimi kaleme döküyorum, ilham geldikçe.

sürüden ayrılan koyun dedi ki...

erkek eşek olduktan sonra sırtına semer vuran çok olur. tuvalet kapısında bekler, kurs çıkışında bekler, bu işler hiç bir zaman bitmez.