24 Aralık 2010 Cuma

Aşk Kriter Tanır Mı?

Biz kadınlar ve erkekler sevgili modelimizi belli kalıplar içine sokarız. Güzel, yakışıklı, zeki, tahsil sahibi, romantik bir o kadar mantıklı, sadık, düşünceli, bakımlı ilk aklıma gelen özellikler...

Peki hayatımıza sokacağımız bu insanın tüm özellikleri barındırması ne kadar mümkündür ya da karşınızdaki kişiyi belli bir kalıba sokmak ne kadar doğrudur. Bence yer yüzünde şayet bu özelliklere birileri varsa bile sayılı sayıdadır eminim. Bu özelliklerden en az iki tanesine bile yakalayanlar şanslı sayabilirler kendilerini. Bazıları ise tüm bu özelliklerin hepsini tek bir kişide aradıklarından en iyisini bulana kadar yalnız olmayı tercih ederler. Peki sevgilisi olanlar sizin sevgiliniz bu kriterlerin kaçta kaçına sahipler ya da ne kadarını göz ardı ederler.


Etrafımda gözlemlediğim kadarıyla bunun her zaman ölçüsü yok gibi. Dış güzellikten çok iç güzelliğe önem verenler, yeter ki yanımda olsun deyip sadakatsizliğe boyun eğenler, tahsili olmasa da beni sadece sevsin yanımda olsun diyenler, düşüncesizliğinden yakınıp sonradan hoş görenler...

Sorumuz şudur:
Hangisi mutluluk getirir, mükemmeli aramak mı, yoksa beraber olduğumuz / olacağımız kişinin özellikleri ile yetinmeyi bilmek mi?





2 kişi ahkam kesmiş:

Rahime.T.E dedi ki...

Kendi adıma konuşmam gerekirse, benim ilişkimi devam ettiren şeyler karşımdaki insanın, dürüst olması, vicdanlı olması,yakışıklı ama bu benim için bir kriter olmadı hiçbir zaman, mantıklı olması kesinlikle gereklidir bence, romantizm falan inan bir süre sonra geçici şeyler.

BlackRose dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.